Reiser

Pas på øjnene, når arbejder foran en skærm!

laptop-1403785-m

 

Det er de færreste, der tænker over det, men skærmarbejde er helt forfærdelig hårdt for øjnene, og man bør klart tage de forebyggende skridt man kan. Det fandt jeg ud af den anden dag, da en kollega, efter at have set mig sidde og gnide øjne i tide og utide, at jeg muligvis kunne drage nytte af et par skærmbriller. Først tænkte jeg nej, jeg bruger ikke briller, det har jeg ikke brug for. Men jeg blev ved med at tænke på min kollegas kommentar, gik til en optiker og bestilte et par. Optikeren forklarede at der fra alle skærme lige på nær en E-Reader uden lys i skærmen, kommer et blåt lys ud, som kan irritere øjnene i sær efter mange tids brug. Et par skærmbriller tilpasses en brilleramme, som man selv vælger, så man kan i det mindste have indflydelse på det brille-look, man får. Jeg har nu haft dem i noget tid, og øjnene er generelt mindre irriterede og trætte, jeg anbefaler det til alle arbejdspladser, og det burde være en ligeså naturlig del af arbejdsressourcerne som computeren er. Pas på dine øjne!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>